Termeni si conditii

1. DEFINITII SI TERMENII

Royal DRU SRL – cu sediul in Com. Bereni, Str. Principala, Nr.138A, Jud. Mures, inregistrat la Registrul Comertului sub nr. J26/538/2015, cod unic de inregistrare RO34587407, avand contul RO75 OTPV 6300 0114 0720 RO01 deschis la OTP Bank Romania S.A sucursala Targu Mures.

Vanzator – Royal DRU SRL S.R.L firma cu activitate Comert cu ridicata de piese si accesorii pentru autovehicule si utilaje industriale.

Cumparator – Persoana fizica, persoana juridica sau orice entitate juridica care efectueaza o Comanda.
Utilizator – orice persoana juridica sau persoana fizica , care prin accesarea Site-ului , si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Utilizare abuziva – reprezinta faptul utilizarii site-ului WWW.dru.ro intr-un mod neadecvat contrar reglementarilor si legislatiei in vigoare sau orice alte moduri care pot genera daune societatii. Firma Royal DRU SRL isi asuma dreptul de a monitoriza utilizarea conturilor de pe site-ul WWW.dru.ro, in favoarea dezvoltarii Site-ului si pentru a restrictiona acei utilizatori care utilizeaza Site-ul intr-un mod necorespunzator.

Site – domeniul www. si subdomeniile acestuia, Site dedicat exclusiv atat pentru clientii existenti cat si pentru potentialii clienti viitori.

Bunuri – orice Produs , care urmeaza a fi furnizate de firma Royal DRU SRL , catre Client ca urmare a Contractului incheiat. Situatia stocurilor, pretul produselor, culorile din imagine, descrierile/ caracteristicile/ datele tehnice disponibile pentru fiecare produs, nu sunt contractuale. Situatia stocurilor evolueaza rapid si este posibil ca datele de pe site-ul WWW.dru.ro sa nu mai reflecte realitatea. Pentru informatii exacte va rugam sa ne contactati prin telefon sau e-mail.

Informatii despre produse – Royal DRU SRL incearca sa mentina corectitudinea informatiilor/fotografiilor expuse pe site. Cu toate acestea, avand in vedere posibilele erori cu privire la aceste informatii, firma Royal DRU SRL, mentioneaza ca imaginea produselor au caracter informativ, iar produsul livrat poate diferi de imagine in orice mod, datorita transformarii caracteristicilor, aspectului fara atentionare precedenta din partea producatorului. Totodata unele specificatii ale produselor prezentate pe Site-ul WWW.dru.ro pot fi modificate de catre societate fara instiintare, sau pot contine erori de operare. De asemenea uneori descrierile produselor pot fi incomplete din anumite motive, insa firma Royal DRU SRL depune eforturi pentru a prezenta informatiile cele mai pertinente.

Pretul – Preturile produselor comercializate de catre firma Royal DRU SRL NU sunt cele mentionate pe Site, aceste preturi fiind informative. Preturile pot fi modificate, de catre Vanzator in orice moment fara instiintare. Nu se vor modifica preturile acelor produse, care au fost comandate de catre Client la un anumit pret si care au fost validate de catre Vanzator la pretul respectiv.
Toate preturile aferente produselor ofertate de catre consultant sunt exprimate in lei (RON) fara T.V.A. Pentru a onora o comanda firma Royal DRU SRL percepe un avans de 50% din pretul Produsului. In cazul expedierii comenzilor prin curierat rapid, costul transportului va fi suportat, de catre client .

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Produse, acestea avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Royal DRU SRL

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Continutul – reprezinta:

  • toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
  • continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor, de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
  • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului catre Cumparator, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
  • informatii legate de Produsele si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
    informatii legate de Produsele si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiat un contract de parteneriat, intr-o anumita perioada;
  • date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Document – prezentele Termene si Conditii.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Produs de Royal DRU SRL, catre Clienti , prin utilizarea serviciilor plati agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE
2.1. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice a notificarii de primire a Comenzii.

3. POLITICA DE VANZARE ONLINE
3.1 Comunicarea cu firma Royal DRU SRL se poate realiza prin interactiunea directa cu agentii firmei sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” pe Site. Firma Royal DRU SRL are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

4. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA
4.1 Royal DRU SRL poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru Produse ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia.
4.2 Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

5. MODALITATI DE COMANDA

5.1 Pentru ca Clientul sa poata efectua o comanda, este nevoit, prima data, sa contacteze un consultant al firmei Royal DRU SRL
Dupa ce Vanzatorul oferteaza produsul dorit de catre Client , Vanzatorul trimite o factura proforma catre Client in format electronic .
5.2 Pentru a finaliza comanda Clientul plateste un avans de minim 50%.
5.3 Dupa confirmarea platii de catre Vanzator , se finalizeaza comanda.

6. CUMPARAREA PRODUSELOR

6.1 Ne rezervam dreptul de a refuza o comanda din mai multe motive, prin care:
– identificarea unei erori in informatiile despre produs, inclusiv sau o oferta promotionala;
-refuzam sa onoram comenzi pentru acei clienti, care, in momentul comenzii, se afla in baza noastra de date cu restante, ori datorii.
– alte cauze justificate;
6.2 Vanzatorul isi rezerva dreptul de a refuza o comanda in orice moment al procedurii de comanda, in urma unei notificari, adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara.
6.3 Prin finalizarea comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizare de acesta, necesare procesulul de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii.

7. LIVRAREA PRODUSELOR

7.1 Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii.

7.2 Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata numai atunci cand exista o confirmare verbala sau electronica (telefonica sau e-mail), din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia.

7.3 Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

7.4 Prezentul contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator.

7.5 Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

8. LIVRAREA PRODUSELOR
8.1 Vanzatorul se obliga sa expedieze bunurile in sistem de curierat „door-to-door”, prin curierat rapid.

Firma de curierat livreaza coletele continand produsele comandate de catre Partener/Cumparator intre orele 09:00 si 16:00, de aceea este necesar o adresa de livrare si un numar de telefon pentru a putea fi gasit Partenerul in acest interval de timp. In cazurile comenzilor plasate la sfarsit de saptamana, incepand de vineri dupa ora 13:00, respectiv sambata si duminica, onorarea comenzilor nu va putea fi realizat in 24 ore. Comanda Partenerului in cazul in care produsul comandat este pe stoc, acesta va fi pregatit si efectuata in termen util.

Firma de curierat isi pastreaza dreptul de a majora costul livrarii pentru acele localitati ce cad in afara ariei sale de livrare, Partenerul fiind informat cu privire la acest aspect la momentul confirmarii comenzii de catre firma Royal DRU SRL Totodata, plata transportului comenzii prin curierat rapid este suportat de Partener, iar costul livrarii ar putea varia in functie de greutatea sau dimensiunile coletelor.

8.2 Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

8.3 In cazul in care cumparatorul nu este gasit la adresa mentionata, curierul va reveni la adresa de livrare dupa ce reuseste sa contacteze cumparatorul. In cazul, in care livrarea nu s-a putut efectua nici dupa o a doua incercare sau daca destinatarul refuza sa accepte expedierea, comanda va fi anulata si produsul returnat la sediu, cumparatorul urmand sa suporte costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate.

8.4 In situatia, in care o comanda este returnata ca urmare a faptului, ca nu a fost ridicata de la curier, indiferent de motiv, ne rezervam dreptul, de a nu onora o noua comanda decat cu plata anticipata integrala a comenzii respective.
9. PLATA PRODUSELOR

– Plata numerar sau plata cu cardul bancar la sediul firmai Royal DRU SRL
– Plata prin ordin de plata: – aceasta modalitate de plata se face in urma confirmarii telefonice a comenzii de catre un consultant al firmei Royal DRU SRL. Reprezentantul societatii va trimite o factura proforma prin e-mail pentru a se achita 50% din contravaloarea totala a comenzii in contul care va aparea pe respectiva factura proforma trimisa catre client . Livrarea marfii se va face dupa confirmarea sumei depuse in cont.

10. ACCEPTARE

10.1 In cazul livrari prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora.

10.2 Acceptarea comenzii este facuta atunci cand Bunurile sunt in stare buna si conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda.
11. GARANTII
11.1 Toate produsele noi sau reconditionare se vand cu garantie .
Produsele folosite / second hand se vand cu garantie de functionare (produsul functioneaza in parametrii normali)
11.2 Garantia se pierde in urmatoarele situatii:

– In cazul interventiilor sau reparatiilor produsului executate de persoane neautorizate;
– In cazul utilizarii produsului pentru alte scopuri decat cele pentru care a fost conceput si recomandat;
– In cazul nerespectarii de catre cumparator a conditiilor de pastrare, utilizare si intretinere prevazute in documentatia care insoteste produsul;
– In cazul deteriorarilor termice, mecanice ale produselor datorate incendiilor, accidentelor de orice fel, intemperiilor sau neglijentei in utilizare.

12. RASPUNDERE

12.1 Vanzatorul nu este responsabil in mod expres, nici implicit, de functionarea Site-ului, care este gazduit de serverele unei terte firme. Eventualele erori de natura tehnica ce impiedica corecta vizualizare a produselor nu cad in responsabilitatea Vanzatorului.

12.2 Vanzatorul nu este responsabil de corectitudinea informatiilor referitoare la produse (descrierile produselor, specificatiile tehnice, imaginile produse), care sunt preluate de la furnizori si au caracter strict orientativ. Informatiile pot fi modificate ce catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete, insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat.

12.3 Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel, pe care Cumparatorul sau oricare terta parte, o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

13. INFORMATII PRIVIND DEEE

13.1 Deseurile de echipamente electrice si electronice (in urmatoarele DEEE) pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate selectiv.

13.2 Avand in vedere prevederile O.U.G. 195/2005 – referitoare la protectia mediului, Legea 211/2011 – privind regimul deseurilor, in temeiul dispozitiilor art. 34 din O.U.G. 5/2015, privind deseurile de echipamente electrice si electronice, clientii/cumparatorii vor avea in vedere urmatoarele:

13.3 Clientii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipiale nesortate si de a colecta selectiv aceste DEEE;
13.4 Colectarea acestor deseuri (DEEE) se va efectua prin puncte de colectare selective puse la dispozitia producatorilor, de catre Autoritatile administratiei publice locale care au obligatia potrivit art. 9 alin. (1) lit. a) din O.U.G. 5/2015 de a colecta separat DEEE de la gospodariile particulare si de a pune la dispozitia producatorilor spatiile necesare pentru infiintarea punctelor de colectare specificate in momentul achizitiei unui produs nou din aceeasi categorie.

13.5 Simbolul care indica faptul ca echipamentele electrice si electronice fac obiectul unei colectari separate reprezinta o pubela cu roti barata cu doua linii in forma de X. Aceasta pictograma indica faptul ca DEEE nu trebuie amestecate cu deseurile menajere si ca ele fac obiectul unei colectari selective.

14. FORTA MAJORA

14.1. Forta majora convenita ca fiind acel eveniment absolut imprevizibil si de neinlaturat, petrecut dupa intrarea in vigoare a contractului, care impiedica partea sa-si indeplineasca obligatiile asumate prin acest document, exonereaza de raspundere partea care o invoca in conditiile legii.

14.2. Partea care invoca forta majora este obligata sa notifice celeilalte parti, in termen de 10 (zece) zile lucratoare producerea evenimentului si sa ia toate masurile posibile in vederea limitarii consecintelor lui.

14.3. Forta majora suspenda executarea contractului pe perioada de actiune, fara a prejudicia partile de drepturile ce li se cuvin pana la aparitia acesteia, pe o perioada care nu poate depasi 30 (treizeci) zile.

14.4. Daca in termen de 30 (treizeci) de zile de la producere, evenimentul respectiv nu inceteaza, partile au dreptul sa-si notifice incetarea de plin drept a prezentului contract fara ca vreuna dintre ele sa pretinda daune-interese.
15. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

15.1 Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizatori/Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Targu Mures .

16. PREVEDERI DIVERSE

16.1. Partile in contract vor fi considerate contractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.

16.2. Fiind de acord cu acesti Termeni si conditii de utilizare a site-ului WWW.dru.ro , Cumparatorul isi asuma in totalitate consecintele ce decurg din folosirea in aceste conditii a Site-ului.Royal DRU SRL